In opdracht van de tabaksverwerkende industrie is een accijnszegel aanbrengmachine ontwikkeld voor potten tabak.

De zegelmachine van Techsupport is gebaseerd op mechanische armen en benen

In opdracht van de tabaksverwerkende industrie is een accijnszegel aanbrengmachine ontwikkeld voor potten tabak. Bestaande systemen zijn gebaseerd op mechanische armen en benen mechanieken waarbij de zegel telkens wordt overgegeven van het deel dat de zegel uit een magazijn haalt naar het deel dat de zegel van lijm voorziet en van het deel dat de zegel van lijm voorziet naar het deel dat de zegel gaat plaatsen en van het deel dat de zegel gaat plaatsen naar het deel die de geplaatste zegel aandrukt. Mogelijkerwijs moeten deze machines worden omgebouwd van een blokzegel van ca. 2×4 cm die op 1 plek op de rand wordt aangebracht, zodanig dat pot en deksel zijn verbonden, naar een lintzegel van 2x20cm, die geheel over het deksel moet worden aangebracht en aan 2 zijden de pot aan het deksel koppelt.

Regel 1 van de automatisering is bij deze machine toegepast

De omsteltijden van blok naar lint en de storingsgevoeligheid tijdens het overgeven van de zegel van deel naar deel zijn daarbij reden geweest om uit te kijken naar een ander systeem. Bij de nieuwe machine is regel één van de automatisering toegepast: wat je vast hebt moet je niet weer loslaten totdat je er klaar mee bent. Bij de 2 kops machine neemt station 1 een zegel uit het magazijn terwijl station 2 een voorgaande zegel aanbrengt op de pot. per station wordt de zegel niet over gegeven, maar vastgehouden totdat deze bevestigd is. Onderweg wisselen de stations van positie en wordt er lijm aangebracht op de te bevestigen zegel.

Omsteltijd van blok naar lint in slechts enkele minuten

Het ontwerp voorziet in een omsteltijd van blok naar lint en omgekeerd in slechts enkele minuten; eenvoudig wisselen van een zegel magazijn, keuze van 2 of 5 in bedrijf zijnde lijmkoppen, keuze van  2 of 3 in bedrijf zijnde vacuüm koppen en het juiste programma kiezen op het touchscreen van de besturing.

zegelmachine-techsupport-machinebouw

Heeft u belangstelling voor uitleg over deze constructie of heeft u een vraag over dit project?  Neem dan vandaag nog contact op met Techsupport!

Fotogalerij

Zegelmachine om accijnszegels aan te brengen