Techsupport heeft een machine ontwikkeld die met behulp van een camera de werking van zonnepanelen kan controleren.

Technische controle van zonnepanelen waarbij de cellen van de panelen met behulp van een camera op hun juiste werking worden geïnspecteerd en defecten kunnen worden opgespoord

Techsupport heeft een machine ontwikkeld die gebruik maakt van een camera om cellen van zonnepanelen op defecten te onderzoeken en de werking ervan te controleren. Deze technische controle van zonnepanelen wordt gedaan met behulp van een camera. Het frame dat de camera draagt, moet een bereik hebben van 0,5 tot 4 meter in de hoogte en onbeperkt zijn in breedte. Tevens moet de hele installatie verplaatsbaar zijn. Dit moet zonder al te veel moeite kunnen worden gedaan.

Wij hebben hiervoor een telescopische verticale as ontwikkeld

Om dit mogelijk te maken, is een telescopische verticale as ontwikkeld waarbij de camerasteun 2x zo snel stijgt als de dragende as zelf.

werking-zonnepanelen

Hierdoor is een combinatie verkregen van een verticale slag van 3,5 meter bij een transporthoogte in ingeschoven toestand van 2,32 meter. In de breedte richting wordt gebruik gemaakt van een speciaal aangedreven wiel; zodra dit wiel de vloer raakt, gaat het frame uitsluitend van links naar rechts of van rechts naar links. Om andere bewegingen te kunnen maken, wordt het aangedreven wiel vrij gezet van de vloer.

Het derde wiel is eveneens instelbaar en dient om het frame waterpas te stellen of de camera afstand tot het paneel te corrigeren.

Heeft u interesse om een machinebouw project te doen samen met Techsupport?

Heeft u technische ondersteuning nodig bij machinebouw en ontwikkeling, neem dan vandaag nog contact op met ons of bel direct 31 (0)546 561447.

Fotogalerij

Technische controle van zonnepanelen met behulp van een camera