TechSupport heeft een multifunctionele Neurofeedback stoel ontwikkeld die uitgebreid te zien is geweest in een aflevering van RTL4 LifestyleXperience

veelzijdige neurofeedback stoel

Deze opmerkelijke en multifunctionele Neurofeedback stoel laat zich ook op andere manieren inzetten.

Door allerlei oorzaken kunnen onze hersenen uit balans raken, Neurofeedback is een methode voor het trainen van de hersenactiviteit, zeg maar een soort fitness voor de hersenen waardoor ze weer in vorm komen. Door Neurofeedback therapie gaan de hersenen zich anders en efficiënter organiseren. Het resultaat is dat je veerkrachtiger, flexibeler, creatiever en rustiger wordt.

RTL4 LifestyleXperience heeft op tv uitgebreid aandacht besteedt aan onze innovatieve stoel.

Heb je deze uitzending gemist? Bekijk dan hieronder het volledige item van de RTL4 LifestyleXperience uitzending van zondag 19 april 2015. Ook wordt in deze uitzending gesproken over de gipsplaat kieper die ook door Techsupport is ontwikkeld.

Multifunctionele Neurofeedback stoel

Om ontspannen deel te kunnen nemen aan een neurofeedback sessie hebben wij een multifunctionele Neurofeedback stoel ontwikkeld. Deze opmerkelijke stoel, in eerste instantie alleen voor Neurofeedback trainingen ontwikkeld, laat zich ook op diverse andere manieren inzetten.

Met één druk op de knop kan de stoel traploos van zitstand naar ligstand veranderen. Het beeldscherm waar je naar kijkt, beweegt mee. De meeste mensen kiezen bij een neurofeedback sessie voor liggen. Omdat de drukverdeling van het lichaam over veel meer punten verdeeld is dan bij zitten, beweegt men minder tijdens een trainingssessie. Hierdoor nemen ruis invloeden af, wat heel belangrijk is voor het meten van de hersenactiviteit.

Het beeldscherm kan apart omhoog en omlaag bewogen worden. De aandrijving van de stoel gebeurt met behulp van een accu. Dit geeft geen storing op het lichtnet en dus ook geen externe ruis. De hoofdsteun is opgehangen aan twee achter elkaar geplaatste kogelgewrichten, waardoor deze volledig verstelbaar is.

Verdere uitbreiding is mogelijk door klemmen aan de stoel te bevestigen die bijvoorbeeld het potje geleidende pasta vasthouden, zodat de handen vrij zijn om de sensoren aan te brengen.

Multimedia stoel

Als multimedia stoel zijn er vele uitbreidingsmogelijkheden: tafel voor toetsenbord, bekerhouder, meerdere beeldschermen, extra speakers, console met aansluitingen voor bijvoorbeeld PS- 4, X-BoX of DVD en BlueRay speler of computer.

multifunctionele neurofeedback stoel

De stand van de stoel kan steeds worden aangepast, waardoor de belasting van rug, bekken, armen, schouders, en nek kan variëren. Je zit dus minder statisch en daardoor zijn activiteiten beter vol te houden.

Bijvoorbeeld architecten, ontwerpers of autocad tekenaars zouden hun werkzaamheden meer ontspannen en daardoor langer kunnen uitvoeren.

Ook gamers zouden er hun voordeel mee kunnen doen; tijdens je game af en toe traploos onderuit of weer rechter op om de concentratie niet te verliezen.


Close ups multifunctionele neurofeedback stoel
Overname prototype met modelrecht en patentinschrijving van deze Neurofeedback stoel is bespreekbaar.

Om deze stoel qua kostprijs aantrekkelijk te krijgen is een serie productie noodzakelijk. Alle reacties die verband zouden kunnen houden met een eventuele aankoop zullen derhalve in eerste instantie verzameld worden op een lijst van geïnteresseerden. Het aantal geïnteresseerden zal uiteindelijk het prijspeil van deze stoel gaan bepalen.

Daarnaast is het volledige systeem met patentinschrijving en modelrecht inclusief prototype 1 te koop.

Heeft u belangstelling voor een volledige demo van deze stoel neem dan vandaag nog contact op met Techsupport! Wij laten u graag alle mogelijkheden van deze stoel zien.

Contact

Fotogalerij

Multifunctionele Neurofeedback stoel