Techsupport heeft een unieke gipsplaat pallet kantelaar ontwikkeld die gipsplaten in een hoek van 70 graden kan kiepen en gemakkelijk te bedienen is.

Grote gipsplaten tillen nooit meer een probleem met de gipsplaat pallet kantelaar van Techsupport

Sinds september 2013 schrijft de ARBO-wet voor dat pallets met grote gipsplaten op bouwwerken rechtop moeten staan om medewerkers in staat te stellen de platen eenvoudig af te nemen zonder door de rug te gaan.

Het verstelbare kantelsysteem om grote gipsplaten te kiepen is tevens verrijdbaar

Techsupport heeft hiervoor een unieke pallet kantelaar ontwikkeld die gipsplaten in een hoek van 70 graden kan kiepen en ook nog eens verrijdbaar is. Op het moment dat de pallets gelost worden van een vrachtwagen worden ze afgezet in het systeem. ook op etage vloeren is het eenvoudig werken met deze frames; de bouwkraan kan de pallet op de frames plaatsen. Aansluitend worden ze naar de werkplek gereden met behulp van een (elektrische) pallet wagen om aldaar eenvoudig met 2 medewerkers rechtop gezet te worden door het uittrekken van de hevelarm. Na het kantelen doet deze hevelarm dienst als steunpoot die de pallet rechtop houdt zodra deze leeg gepakt is.

gipslaten-kantelaar-arbo

Stevige constructie en makkelijk in het gebruik

Voor 1 pallet zijn 2 kantelframes benodigd die elk 18 kg zwaar zijn. De pallet met platen wordt tijdens verrijden en kantelen geborgd door spanbanden. Eenmaal in de juiste stand worden deze banden geopend en kunnen de gipsplaten gemakkelijk worden afgenomen. Na verwerking van de gipsplaten kan de lege pallet worden gestapeld voor retournering naar de leverancier en worden de kantelframes klaar gezet voor de volgende pallet of meegenomen naar een volgend bouwwerk.

Prototypes en patent van deze kieper zijn te koop

Zowel op de frames als op het systeem van het kantelen van een zware last is patent aangevraagd. Omdat het niet onze core business is om producten te fabriceren in oplage is het systeem, de prototypes en de patentinschrijving te koop, evenals de ontwerp schetsen van een kunststof versie (!!) van dit systeem. Heeft u belangstelling voor een demo van dit product neem dan vandaag nog contact op met Techsupport!

Fotogalerij

Gipsplaat pallet kantelaar om grote gipsplaten te kiepen