Techsupport heeft een bidon machine ontwikkeld die automatisch test, buffert en inpakt. Een buffersysteem.

De bidon machine van Techsupport is een buffersysteem

Bidons worden gefabriceerd door een blaas-extrusie procedé. Een gesmolten kunststof slurf wordt uit een uitstroom mond geperst; 2 helften waarin de vorm  van een bidon is gespaard sluiten zich om die hete kunststof slurf zodanig dat de bodem dicht zit en dat de hals open is. Vervolgens wordt er perslucht binnen in die slurf geblazen en neemt de slurf de vorm aan van de bidon. Bij elke cyclus komen er 2 bidons uit deze machine. Deze procedure gaat volledig automatisch en is zeer bedrijfszeker.

De machine vult telkens 1 doos en zet deze in de buffer van de bidon machine

TECHSUPPORT heeft hiervoor een buffersysteem gemaakt die de bidons eerst stuk voor stuk  op lek test en vervolgens verzameld per 50 stuks om ze aansluitend in een doos te verpakken. Hier wordt getoond hoe dat in zijn werk gaat waarbij de blaas-extrusie machine na gebootst wordt door een medewerker: hij zet telkens 2 bidons klaar op een tableau die de output van de machine voorstelt.

De bidons worden getest of ze lekdicht zijn om kwaliteit te kunnen garanderen

De bidons die lekdicht zijn worden in 5 rijen van 10 verzameld en met een 50 voudige grijper gepakt en in een doos gezet. De doos wordt terug geduwd in het buffermagazijn die bestaat uit 5 lagen van elk 20 dozen; deze dozen zijn nieuw en leeg en worden handmatig in de buffer gezet. De machine vult telkens 1 doos en zet deze terug in de buffer.

techsupport-bidon_slider

De dozen worden één voor één de vulmachine ingetrokken

Het systeem schuift aan de voorzijde 1 lege doos in de onderste laag. Hierdoor verschuift de net gevulde doos in de lift aan de achterzijde en komt er een lege doos voor het vulsysteem te staan. Deze lege doos wordt in de vulmachine getrokken om gevuld te worden. De volle doos gaat met de lift naar laag 2 en wordt daar naar binnen geduwd. De lift aan de voorzijde staat op dat moment voor de 2de laag en wordt gevuld met een nieuwe lege doos die straks weer in de onderste laag geduwd wordt. Het buffersysteem functioneert net als een schuifspelletje waar 1 vlakje leeg is en waar 20 tegeltjes heen en weer geschoven kunnen worden.

Automatisering is het doel

De uiteindelijke bedoeling is dat alle dozen ‘s nachts automatisch gevuld worden terwijl er geen operators aanwezig zijn en dat het systeem zo dus de blaas-extrusie machine in staat stelt om onbemand door te draaien.

Heeft u belangstelling voor een demo van dit product neem dan vandaag nog contact op met Techsupport!

Fotogalerij

Bidon machine om te testen, te bufferen en in te pakken