Techsupport ontwikkelde een oplossing om aanstekers machinaal en naadloos te bedrukken met logo's en/of reclame teksten.

Aanstekers machinaal bedrukken en in- en uitpakken

De voor dit project ontworpen zeefdruk machine kan aanstekers machinaal bedrukken met logo’s en of reclame teksten, tevens worden zij in- en uitgepakt. Vanaf een houder van de fabrikant moeten de aanstekers worden uitgepakt en vervolgens in een transportketting van de bedrukker worden gelegd. Omdat er meerdere fabrikanten zijn, moet de onderlinge hartafstand van de aanstekers instelbaar zijn. Deze hartafstand moet vervolgens worden aangepast aan die van de ketting van de bedrukker.

Cyclustijd

De cyclustijd moet binnen 5 seconden gerealiseerd worden. Door het toepassen van een draaibeweging in combinatie met een contra draaibeweging is het aantal aangedreven delen teruggebracht naar 1 voor uitnemen en in de ketting leggen en 1 voor het wisselen van de hartafstanden.

Terugzetten van bedrukte aanstekers in de houder

De uitpak module wordt ook toegepast voor het terugzetten van de bedrukte aanstekers in een houder. Beide modules zijn sneller dan de snelste stand van de bedrukker: als de bedrukker wordt aangepast aan de in- en uitpak module, dan wordt de lak niet meer droog.

Heeft u interesse om een machinebouw project te doen samen met Techsupport?

Heeft u technische ondersteuning nodig bij machinebouw en ontwikkeling, neem dan vandaag nog contact op met ons of bel direct 31 (0)546 561447.

Fotogalerij

Aanstekers machinaal bedrukken en in- en uitpakken